Follow us on Twitter X-Cart on Facebook Wiki
Shopping cart software Solutions for online shops and malls

Refine Filters module released
 
Reply
   X-Cart forums > News and Announcements
 
Thread Tools
  #321  
Old 10-22-2015, 10:11 AM
 
Howard Fan Howard Fan is offline
    
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 

Default Re: Refine Filters module released

We ship wine to different states. Currently we are using the "Product Shipping Restrictions" module to restrict certain wines from going to certain locations. How can we use the Refine Filters module to "filter" the category / search pages based on which wines go where?

Ideal use case: Customer selects state from a filter, all the wines that can go to that state display.

Thanks,
__________________
X-Cart 4.6
Reply With Quote
  #322  
Old 11-08-2015, 05:17 AM
 
BrianY BrianY is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Nov 2011
Location: Georgia, USA
Posts: 74
 

Default Re: Refine Filters module released

Quote:
Originally Posted by Howard Fan
We ship wine to different states. Currently we are using the "Product Shipping Restrictions" module to restrict certain wines from going to certain locations. How can we use the Refine Filters module to "filter" the category / search pages based on which wines go where?

Ideal use case: Customer selects state from a filter, all the wines that can go to that state display.

Thanks,

Howard,

The Refine Filters are perfect for this. In admin you would set up a filter called State and create all of the State options you need. Then you visit each product and assign the filters.

You can demo the filters to some degree here: http://www.x-cart.com/extensions/modules/refine-filters.html. In the admin side of the demo, you can find most of the settings for the filters under the Catalog tab - Refine Filters or the Settings tab under modules and then select Refine Filters out of the module list.

I have used them for an e-commerce store before and they work great. No longer own it, but they are still in use on the site. If you want to see a real world example of the filters in use you can PM me for more info.
__________________
Brian
X-Cart 4.7.3
Reply With Quote
  #323  
Old 11-16-2015, 11:58 AM
 
TonyD TonyD is offline
 

eXpert
  
Join Date: Mar 2004
Location: Okc
Posts: 288
 

Default Re: Refine Filters module released

Quote:
Originally Posted by vladimir.gritsenko
We've just checked it and it turns out to be not as easy as add a couple of entry points to the skin code. There are several things to revamp so we decided to add Mobile support to one of next RF releases. We will keep you posted.

And as I said, you may always pay for a customuzation to have it faster. Do not hesitate to contact us.


Is this functional now?
__________________
X-Cart v 4.7.8(live)
Reply With Quote
  #324  
Old 02-18-2016, 07:16 AM
 
kctennis kctennis is offline
 

Newbie
  
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
 

Default Re: Refine Filters module released

Hello,

I have a problem with this module.
We run it on Xcart 4.4.
We cannot open or close the filters on the frontpage.
They will open for a very short time and close automatic in less then a second.



Anyone familiar with this problem?

Kind regards
Cees
__________________
xcart 4.20
CDSEO
Dutchtranslation
Reply With Quote
  #325  
Old 12-19-2016, 08:57 AM
 
lostdog9 lostdog9 is offline
 

Member
  
Join Date: May 2014
Location: USA
Posts: 14
 

Default Re: Refine Filters module released

Hello,

We have x cart with refine filters on version 4.4.5. We have not been able to use it since we purchased it over two years ago. It slows down our server so much we have to turn it off or in a matter of 15 minutes or so we have to reboot the server> Really need this mod to be running. Looking for any advise on how to trace why it is happening.

Running on EWD Intel® Xeon E3-1240 Dedicated Server
__________________
5.3.5.8
Assigned Products
Backorder / Preorder
Banner System
Bestsellers
Bulk Editing
Catalog
Catalog Subtitles
Category Second Description
Product Feeds
Product Variants
Reply With Quote
  #326  
Old 12-20-2016, 04:52 AM
  soldatov's Avatar 
soldatov soldatov is offline
Moderator
 

X-Cart team
  
Join Date: Apr 2011
Posts: 163
 

Default Re: Refine Filters module released

Quote:
Originally Posted by lostdog9
Hello,

We have x cart with refine filters on version 4.4.5. We have not been able to use it since we purchased it over two years ago. It slows down our server so much we have to turn it off or in a matter of 15 minutes or so we have to reboot the server> Really need this mod to be running. Looking for any advise on how to trace why it is happening.

Running on EWD Intel® Xeon E3-1240 Dedicated Server


Hello,

We have investigated your site and found out that it contains a lot of modifications and 3rd party modules installed. There some incompatibilities may take place.

Also your site has jQuery the version 1.7.2, which is uncommon for X-Cart v.4.4.x.

We would recommend you to try Refine Filters for X-Cart 4.5.x or 4.6.x. You can take the newest versions of module in the Helpdesk file area.

And sure, we will help you to adapt the module to your version of store if you would like. Just let us know and project manager will contact you to estimate the works.
Reply With Quote
  #327  
Old 06-21-2017, 06:17 AM
 
Freakmode Freakmode is offline
 

X-Adept
  
Join Date: Jun 2003
Location: UK
Posts: 684
 

Default Re: Refine Filters module released

Is there a way to enable Refine Filters on the "Home Page" but not to show all of the products if nothing is filtered?

I would have thought you cold do this with an IF statement in the rf_home_products.tpl template.
__________________
X-Cart 4.7.7 (Live)
Ultra Template
XCMS
CDSEO
Reply With Quote
  #328  
Old 06-26-2017, 07:36 AM
  soldatov's Avatar 
soldatov soldatov is offline
Moderator
 

X-Cart team
  
Join Date: Apr 2011
Posts: 163
 

Default Re: Refine Filters module released

Quote:
Originally Posted by Freakmode
Is there a way to enable Refine Filters on the "Home Page" but not to show all of the products if nothing is filtered?

I would have thought you cold do this with an IF statement in the rf_home_products.tpl template.

Yes, sure. You can add statement {if $rf_products_filtered eq 'Y'} [code to show products here] {/if} in that template. Just use the templates editor in the admin-side (don't forget to make a backup before editing).
Reply With Quote

The following user thanks soldatov for this useful post:
Freakmode (06-26-2017)
Reply
   X-Cart forums > News and Announcements


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:30 AM.

   

 
X-Cart forums © 2001-2018