Follow us on Twitter X-Cart on Facebook Wiki
Shopping cart software Solutions for online shops and malls

DIY Tabbed Content Menu for Product Page
 
Reply
   X-Cart forums > X-Cart 4 > Changing and adding new features
 
Thread Tools Search this Thread
  #11  
Old 12-28-2004, 06:05 AM
 
sstillwell@aerostich.com sstillwell@aerostich.com is offline
 

eXpert
  
Join Date: Jun 2004
Location: Duluth, MN
Posts: 242
 

Default

Wow, thanks for the hard work in setting this up. I hope that the source is truly coming from the open and not just modified from someone like Boomer.

I am all for open source and it really adds to the value of xcart to be able to modify the source to your liking.

I was about to buy a javascript menu from apycom for about $30 but then found an open source one that was much better www.ricom.co.uk
__________________
No longer using Xcart, was good while it lasted.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-28-2004, 05:20 PM
 
deonya deonya is offline
 

Member
  
Join Date: Oct 2003
Posts: 18
 

Default

Quote:
Originally Posted by PhilJ
deonya, take out the persistence block of code and add

Code:
class="current"

to the particular tab.

Should do the trick.

I tried doing this but it's not what I am looking for I was thinking of somthing more like an if statment some of my products will have detailed images and some wont some have recamended products and some don't I wanted to try and come up with an if statment that will show tabs only if it's need by that product.
__________________
Deonya Fields
--------------------------
X-Cart Gold 4.0.4
--------------------------
http://www.pixellab.biz
Reply With Quote
  #13  
Old 12-28-2004, 05:23 PM
 
deonya deonya is offline
 

Member
  
Join Date: Oct 2003
Posts: 18
 

Default

Quote:
Originally Posted by PhilJ
deonya, take out the persistence block of code and add

Code:
class="current"

to the particular tab.

Should do the trick.

I tried doing this but it's not what I am looking for I was thinking of somthing more like an if statment some of my products will have detailed images and some wont some have recamended products and some don't I wanted to try and come up with an if statment that will show tabs only if it's need by that product.
__________________
Deonya Fields
--------------------------
X-Cart Gold 4.0.4
--------------------------
http://www.pixellab.biz
Reply With Quote
  #14  
Old 12-28-2004, 05:56 PM
  B00MER's Avatar 
B00MER B00MER is offline
 

X-Guru
  
Join Date: Sep 2002
Location: Keller, TX (Cart-Lab.com)
Posts: 3,165
 

Default

http://www.cart-lab.com/Tabbed_Product_Menu-p-56.html

Is setup to only display tabs with content relative, if conditions. There is also an extra field by default that can easily be setup to display any other extra fields without hassle.
__________________
Cart-Lab - 100+ Social Bookmarks for X-Cart.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-29-2004, 05:15 AM
  PhilJ's Avatar 
PhilJ PhilJ is offline
 

X-Guru
  
Join Date: Nov 2002
Location: UK
Posts: 3,579
 

Default

Quote:
I was wondering if any one knows how I can make the tabs show if that tab is need or relevant to that product so if I don't have a detailed image no tab for that will show so people don't have to waste time clicking tabs and getting no content if anyone can help me figure that out I would appreciate it.

Put simply, if the content does not exist, then don't display the tab(s).

Solution...

Wrap an IF statement around the individual tab code.

For example with upselling products...

Code:
{if $active_modules.Upselling_Products eq ""}[*]Related Products {else} {/if}

Recommended products...

Code:
{if $active_modules.Recommended_Products eq ""}[*]Recommended Products {else} {/if}

etc.

Detailed Images is slightly different...

Code:
{if $images eq ""}[*]Detailed Images {else} {/if}

So is Customer Reviews...

Code:
{if $reviews eq ""}[*]Customer Reviews {else} {/if}
Reply With Quote

The following user thanks PhilJ for this useful post:
royng (07-15-2009)
  #16  
Old 12-30-2004, 07:47 PM
 
deonya deonya is offline
 

Member
  
Join Date: Oct 2003
Posts: 18
 

Default

Heres What I tried

Code:
<TABLE border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tr> <td width="170" valign="top" nowrap align="right"> <a name="tabs"></a> <ul id="tablist"> {if $images eq ""} [*]Detailed Images {else} {/if}[*] Send to Friend {if $active_modules.Upselling_Products eq ""} [*] Related Products {else} {/if} {if $active_modules.Recommended_Products eq ""} [*] Recommended Items {else} {/if} {if $reviews eq ""} [*] Customer Ratings {else} {/if}[/list]</td> <td width="10"></td> <td bgcolor="#00aeef" width="1"></td> <td width="10"></td> <td valign="top"> <DIV id="tabcontentcontainer"> <div id="sc1" class="tabcontent"> {include file="customer/main/send_to_friend.tpl" } </div> <div id="sc2" class="tabcontent"> {if $active_modules.Detailed_Product_Images ne ""} {include file="modules/Detailed_Product_Images/product_images.tpl" } {/if} </div> <div id="sc3" class="tabcontent"> {if $active_modules.Upselling_Products ne ""} {include file="modules/Upselling_Products/related_products.tpl" } {/if} </div> <div id="sc4" class="tabcontent"> {if $active_modules.Recommended_Products ne ""} {include file="modules/Recommended_Products/recommends.tpl" } {/if} </div> <div id="sc5" class="tabcontent"> {if $active_modules.Customer_Reviews ne ""} {include file="modules/Customer_Reviews/vote_reviews.tpl" } {/if} </div> </DIV> </td></tr></table>

Now only the Send To friend & Customer Review will show up. There could be a cople resonse for this on my part one I have changed the way the tabs look see what I mean http://www.pixellab.biz/product.php?productid=16141&cat=1&page=1 Next is I have moded a few things in my cart but that might not be the reason still what do you think after looking over my code.
__________________
Deonya Fields
--------------------------
X-Cart Gold 4.0.4
--------------------------
http://www.pixellab.biz
Reply With Quote
  #17  
Old 12-31-2004, 01:47 AM
  PhilJ's Avatar 
PhilJ PhilJ is offline
 

X-Guru
  
Join Date: Nov 2002
Location: UK
Posts: 3,579
 

Default

The other tabs don't appear, probably because you don't have a detailed image or upselling product, plus you may have not enabled the recommended products module.

Otherwise the code looks fine.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-31-2004, 08:27 AM
 
deonya deonya is offline
 

Member
  
Join Date: Oct 2003
Posts: 18
 

Default

I think the reason why my detailed images are not showing on the products that have them is becuse I have that moded here's a mod I have on my images I am quoting it from another post I made.

Quote:
I have see a few people on the forum looking for a way to have a different image view from the thumbnail upload. Well I have something that might help them accomplish this.

In your <xcart_dir>/skin1/custom/main/product.tpl file, find the following part of code:

Code:
<TD valign="top" align="left" rowspan="2" width="100">
{include file="product_thumbnail.tpl" productid=$product.productid
image_x=$product.image_x image_y=$product.image_y product=$product.product
tmbn_url=$product.tmbn_url id="product_thumbnail"}
</TD>

and replace it with this:
Code:
<TD valign="top" align="left" rowspan="2">
{if $images.0.avail eq "Y"}
{if $images.0.tmbn_url}
[img]{$images.0.tmbn_url}[/img]
{else}
[img]{$xcart_web_dir}/product_image.php?imageid={$images.0.imageid}[/img]
{/if}
{else}
{include file="product_thumbnail.tpl" productid=$product.productid
image_x=$config.Appearance.thumbnail_width product=$product.product
tmbn_url=$product.tmbn_url id="product_thumbnail"}
{/if}
</TD>


This mod will make it so that on the product preview page instead of displaying the thumbnail again it will display the detailed image you upload. This will also create a small problem, your detailed image will be displayed on the page twice. To stop that from happening do this.

In your <xcart_dir>/skin1/modules/Detailed_Product_Images/product_images.tpl file replace the following:
Code:
{section name=image loop=$images}

with this
Code:
{section name=image loop=$images start=1}


Witch will make it skip over the first added detailed image and only display images added after the first.

If you decide not to upload a second detailed image the detailed image box will still appear with no content and you fix that by doing this.
In your <xcart_dir>/skin1/modules/Detailed_Product_Images/product_images.tpl file replace the following:
Code:
{if $images ne ""}

with this
Code:
{if $images ne "" and count($images) 1}


If done correctly when uploading a new product you can upload the thumbnail, then upload a detailed image to be displayed is the products main view, and you still have the ability to add more detailed images that will appear in the correct place.

So everything is correct but I think this mod is preventing my detailed images from showing up
__________________
Deonya Fields
--------------------------
X-Cart Gold 4.0.4
--------------------------
http://www.pixellab.biz
Reply With Quote
  #19  
Old 01-02-2005, 07:28 AM
 
Jerrad Jerrad is offline
 

X-Adept
  
Join Date: Nov 2004
Location: The Netherlands
Posts: 484
 

Default

It isn't working for me either, deonya...
And i don't use a mod for the Detailed Images.

Same thing happens with Recommended Products - they won't show,
untill i remove the IF statement for it.

Anyone know how to solve this?

Furthermore; i like to add a extra tab where i can put a full
description/overview for the product.
Anyone who can point me in the right direction?

Many thanks in advance!!
__________________
X-Cart 4.0.12
Heavy modified with paid, free and forum mods.
PHP 5.2.5 | MYSQL 5.0.51a
Reply With Quote
  #20  
Old 01-02-2005, 11:45 AM
 
soleag soleag is offline
 

Member
  
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
 

Default

Yup same problem here. I had to lose the IF statements also in order to get the other tabs to show.

Quote:
Furthermore; i like to add a extra tab where i can put a full
description/overview for the product.
Anyone who can point me in the right direction?

I just did this last night. I'm a newb at X-Cart but it worked for me. If there's a better way please post it.

In product.tpl,

AFTER
Code:
<a name="tabs"></a> <ul id="tablist">

ADD
Code:

AFTER:
Code:
{/if} {if $reviews eq ""}[*]Customer Reviews {else} {/if} [/list]<DIV id="tabcontentcontainer">

ADD:
Code:
<div id="sc0" class="tabcontent"> {include file="customer/main/overview.tpl" } </div>



Now create a new file called "overview.tpl" and save the following into skin1/customer/main/overview.tpl.

Code:
{* $Id: overview.tpl,v 1.6.2.2 2004/12/10 13:14:52 max Exp $ *} <table width="100%" border="0"> <tr> <td><SPAN class=> {if $product.fulldescr ne ""}{$product.fulldescr}{else}{$product.descr}{/if} </SPAN></td> <td></td> </tr> </table>

You can edit this file to change the look of the box and add product titles, images whatever. You can also edit the tabs.js file and change it so the overview tab shows automatically on the page.

Hope that helps.
__________________
X-Cart 4.0.9: Development Mode
Reply With Quote
Reply
   X-Cart forums > X-Cart 4 > Changing and adding new features


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:36 AM.

   

 
X-Cart forums © 2001-2018