Follow us on Twitter X-Cart on Facebook Wiki
Shopping cart software Solutions for online shops and malls

UPS Module Issue

 
Reply
   X-Cart forums > X-Cart 5 > Dev Questions (X-Cart 5)
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-06-2014, 06:20 AM
 
BRDgirl BRDgirl is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Feb 2014
Posts: 33
 

Default UPS Module Issue

I am experiencing issues with the UPS shipping module. It is testing perfectly from the admin backend, but when I test the actual shopping cart, the rates are different (quite a bit higher). I have double checked all my module settings and they are correct. I need the actual pricing (what I am seeing in the admin test) to be the rates my customers see/receive. Any advice?? Anyone else experiencing issues? Any help would be greatly appreciated.
__________________
Belinda Karls-Nace
Blue Ribbon Designs
X-Cart Business 5.2.5
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2014, 10:04 PM
  qualiteam's Avatar 
qualiteam qualiteam is offline
 

X-Guru
  
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,373
 

Default Re: UPS Module Issue

Do you get different pricing when trying the same delivery address in the back-end and in the storefront? What address do you use?
__________________
Alex Solovev,
Qualiteam

---

User manual Video tutorials X-Cart FAQ

You are welcome to press "Thanks" button
if you find this post useful

Click here to learn how to apply patches

X-Cart Extensions
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2014, 07:18 AM
 
BRDgirl BRDgirl is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Feb 2014
Posts: 33
 

Default Re: UPS Module Issue

Yes, I was using the exact same information (address, weight, etc.) and getting completely different pricing in the front-end. However, I worked with the help desk on this issue - and it was determined it is showing business address pricing in back-end admin testing and residential pricing in the front-end cart.

For others having this issue, here was the help desk response:

It appears the issue is related to the following fact: when you test the actual shopping cart, X-Cart adds <ResidentialAddressIndicator/> to the request being sent to UPS. That is why the rates in the shopping cart are higher comparing to the rates in the admin back-end. However, the rates in the shopping cart appear to be correct.

Anyway, I have reported this issue to our X-cart developers, to fix the test rates calculation in one of the new X-Cart versions (I would suggest a possible solution - add <ResidentialAddressIndicator/> to the test request).


Quote:
Originally Posted by qualiteam
Do you get different pricing when trying the same delivery address in the back-end and in the storefront? What address do you use?
__________________
Belinda Karls-Nace
Blue Ribbon Designs
X-Cart Business 5.2.5
Reply With Quote

The following user thanks BRDgirl for this useful post:
qualiteam (06-11-2014)
  #4  
Old 06-11-2014, 10:26 AM
  qualiteam's Avatar 
qualiteam qualiteam is offline
 

X-Guru
  
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,373
 

Default Re: UPS Module Issue

Quote:
Originally Posted by BRDgirl
I have reported this issue to our X-cart developers, to fix the test rates calculation in one of the new X-Cart versions (I would suggest a possible solution - add <ResidentialAddressIndicator/> to the test request).

Just in case you want to follow updates on this problem please check this:
http://bt.x-cart.com/view.php?id=43515
__________________
Alex Solovev,
Qualiteam

---

User manual Video tutorials X-Cart FAQ

You are welcome to press "Thanks" button
if you find this post useful

Click here to learn how to apply patches

X-Cart Extensions
Reply With Quote
Reply
   X-Cart forums > X-Cart 5 > Dev Questions (X-Cart 5)


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:17 AM.

   

 
X-Cart forums © 2001-2020