Follow us on Twitter X-Cart on Facebook Wiki
Shopping cart software Solutions for online shops and malls

How to place a 'sold' image/text on a sold product
 
Reply
   X-Cart forums > X-Cart 4 > Changing design
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-26-2003, 11:53 PM
 
guytje guytje is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Nov 2002
Posts: 50
 

Default How to place a 'sold' image/text on a sold product

Hi,

I am working on a virtual poster shop, and I would like to mark some products as 'sold', because I would still like people to see some of the products that have been sold.

Maybe someone know how to help me with this?

Thanks,
Guy
(NL)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2003, 08:26 PM
 
zilker zilker is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Feb 2003
Posts: 89
 

Default

I'm still fairly new to x-cart, but I would imagine that if you simply edited the picture in a graphics editor to have a "sold" stamp on it, you would upload that to replace your existing thumbnail. That seems like it would be the easiest way since you're not going to be romoving it from sold status.
__________________
~zilker

uummm...perhaps you should tell me again.

http://www.designertrends.com
Version 4.0.6
Unix
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2003, 12:14 AM
 
guytje guytje is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Nov 2002
Posts: 50
 

Default thanks for the tip!

I did that, and edited the description too! Now the only thing i can't figure out is how to take away the 'put in basket' link.

But thanks!
Cheers,
Guy
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2003, 02:01 AM
  shan's Avatar 
shan shan is offline
 

X-Guru
  
Join Date: Sep 2002
Location: Birmingham, UK
Posts: 6,163
 

Default

set its quantity to 0 and add to cart should dissapear
__________________
Looking for a reliable X-cart host ?
You wont go wrong with either of these.

EWD Hosting
Hands On Hosting
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2003, 06:23 AM
 
guytje guytje is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Nov 2002
Posts: 50
 

Default hmmmm... that is not happening...

I've done it, but the add to cart is still visible ;-(

Any other suggestion?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2003, 06:30 AM
 
usermike usermike is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Jan 2003
Posts: 41
 

Default

Maybe try something like:

Code:
{if $product.avail > 0} {include file="buttons/add_to_cart.tpl"} {/if}
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2003, 08:06 AM
 
Jeannie Jeannie is offline
 

eXpert
  
Join Date: Sep 2002
Location: Texas
Posts: 257
 

Default

So you want the product to still show but to not have an add-to-cart button?
Like this?
http://www.mobile-audio.net/store/customer/product.php?productid=17701&cat=555&page=1
Reply With Quote
  #8  
Old 02-19-2003, 09:57 AM
 
guytje guytje is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Nov 2002
Posts: 50
 

Default Jeanie, I think you've hit...

.. the nail with the hammer Or is that not how you say it in english?
But yes, that's it... that's what I would like. Only instead of 'out of stock' it would put: 'item sold'.

It's for the following site, by the way: www.postersaffiches.com

If you can help me, I would be very thankful.
Thanks,
Guy
Reply With Quote
  #9  
Old 02-19-2003, 10:15 AM
 
Jeannie Jeannie is offline
 

eXpert
  
Join Date: Sep 2002
Location: Texas
Posts: 257
 

Default

Before you do any changes please be sure to backup the files to be changed.

customer/main/product.tpl
Look for this and be careful because there are a couple of lines that are similar:
Code:
{if $config.General.show_in_stock eq "Y" and $product.distribution eq ""} <tr><td width=30%>{$lng.lbl_quantity}</td><td nowrap>{if $product.avail gt 0}{$product.avail}{else}{$lng.txt_no}{/if} {$lng.txt_items_available}</td></tr> {/if}

Replace it with this:
Code:
{if $config.General.show_in_stock eq "Y" and ($product.avail le 0 or $product.avail lt $product.min_amount)} {$lng.txt_out_of_stock}

Under General Configuration CHECK the box that says "show quantity in stock". Seems backwards but that's what I had to do. Maybe try it without checking this box and see what happens. I've messed around with this cart so much my change log is getting overbearing.

Then I removed the Quantity label and area that showed the amount in stock that appeared just below the description. Also in customer/main/product.tpl:
Code:
{if $config.General.show_in_stock eq "Y" and $product.distribution eq ""} <tr><td width=30%>{$lng.lbl_quantity}</td><td nowrap>{if $product.avail gt 0}{$product.avail}{else}{$lng.txt_no}{/if} {$lng.txt_items_available}</td></tr> {/if}

You can change the wording to 'item sold' by changing the lng.txt_out_of_stock in the Languages area.

This solution worked for me in both 3.1.1 and 3.3.1
Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2003, 12:35 AM
 
guytje guytje is offline
 

Advanced Member
  
Join Date: Nov 2002
Posts: 50
 

Default i'm going to try it!

Will let you know!
Thanks a bunch!
Cheers,
Guy
Reply With Quote
Reply
   X-Cart forums > X-Cart 4 > Changing design


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:11 AM.

   

 
X-Cart forums © 2001-2018