X-Cart: shopping cart software

X-Cart forums (https://forum.x-cart.com/index.php)
-   Dev Questions (X-Cart 5) (https://forum.x-cart.com/forumdisplay.php?f=56)
-   -   UPS Module Issue (https://forum.x-cart.com/showthread.php?t=69319)

BRDgirl 06-06-2014 06:20 AM

UPS Module Issue
 
I am experiencing issues with the UPS shipping module. It is testing perfectly from the admin backend, but when I test the actual shopping cart, the rates are different (quite a bit higher). I have double checked all my module settings and they are correct. I need the actual pricing (what I am seeing in the admin test) to be the rates my customers see/receive. Any advice?? Anyone else experiencing issues? Any help would be greatly appreciated.

qualiteam 06-08-2014 10:04 PM

Re: UPS Module Issue
 
Do you get different pricing when trying the same delivery address in the back-end and in the storefront? What address do you use?

BRDgirl 06-11-2014 07:18 AM

Re: UPS Module Issue
 
Yes, I was using the exact same information (address, weight, etc.) and getting completely different pricing in the front-end. However, I worked with the help desk on this issue - and it was determined it is showing business address pricing in back-end admin testing and residential pricing in the front-end cart.

For others having this issue, here was the help desk response:

It appears the issue is related to the following fact: when you test the actual shopping cart, X-Cart adds <ResidentialAddressIndicator/> to the request being sent to UPS. That is why the rates in the shopping cart are higher comparing to the rates in the admin back-end. However, the rates in the shopping cart appear to be correct.

Anyway, I have reported this issue to our X-cart developers, to fix the test rates calculation in one of the new X-Cart versions (I would suggest a possible solution - add <ResidentialAddressIndicator/> to the test request).


Quote:

Originally Posted by qualiteam
Do you get different pricing when trying the same delivery address in the back-end and in the storefront? What address do you use?


qualiteam 06-11-2014 10:26 AM

Re: UPS Module Issue
 
Quote:

Originally Posted by BRDgirl
I have reported this issue to our X-cart developers, to fix the test rates calculation in one of the new X-Cart versions (I would suggest a possible solution - add <ResidentialAddressIndicator/> to the test request).


Just in case you want to follow updates on this problem please check this:
http://bt.x-cart.com/view.php?id=43515


All times are GMT -8. The time now is 01:06 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.